Blogi

Huonon sisäilman vaikutus lemmikeille – Tunnista ja suojele

Huonon sisäilman vaikutus lemmikeille – Tunnista ja suojele

Lemmikkieläimet sairastuvat ja oireilevat sisäilman epäpuhtauksille aivan kuten me ihmiset. Usein ihmiset ja lemmikkieläimet oireilevat pitkään, ennen kuin oireiluun syyksi aletaan epäilemään sisäilmaa. Siinä missä me ihmiset poistumme kotoa töihin, kauppaan tai harrastuksiin, lemmikkieläimemme viettävät suurimman osan ajasta kotona. On ehdottoman tärkeää, ettei lemmikkisi joudu altistumaan sisäilman epäpuhtauksille.

Erityisesti, jos koirasi tai kissasi kärsii epämääräisistä, jatkuvista terveysongelmista, kuten kutina, ihottuma tai toistuvat silmä- ja korvatulehdukset, voi syy löytyä yllättäen kotisi sisäilmaongelmista.

Tunnista Oireet: Koirillasi ja kissoillasi voi olla samankaltaisia reaktioita kuin ihmisilläkin altistuessaan homeille ja bakteereille. Ihottumat, kutiseva ja hilseilevä iho, sekä silmä- ja korvatulehdukset ovat yleisiä oireita. Joissain tapauksissa voi ilmetä myös yskää.

Sisäilman epäpuhtauksien yleisyys: Sisäilman epäpuhtauksia ovat yleisimmin mikrobit, kuten homeet ja bakteerit, materiaalipäästöt sekä liiallinen pöly sisäilmassa. Nämä voivat vaikuttaa lemmikkisi terveyteen vakavasti, ja siksi on tärkeää reagoida oireisiin ajoissa.

Toimi Ajoissa: Jos lemmikkisi oireilee poikkeuksellisen paljon, mutta syytä ei tunnu löytyvän, on syytä selvittää viipymättä sisäilman laatua sisäilmatutkimuksella ja tarvittaessa tutkia myös rakenteiden kuntoa.

Suojelukeinot:

  1. Ilmanvaihdon Parantaminen: Varmista, että kotisi ilmanvaihto toimii asianmukaisesti ja että ilma vaihtuu riittävästi. Tarvittaessa lisää korvausilmaventtiileitä.
  2. Säännöllinen Siivous: Pidä kotisi puhtaana ja vähennä pölyä säännöllisellä siivouksella.
  3. Sisäilman tutkiminen: Sisäilman tutkimista ei kannata pitkittää, vaan ongelmaa on syytä lähteä selvittämään heti.

Yhteenveto: Huono sisäilma ei ole vain ihmisten terveysongelma. Lemmikit ovat alttiita samoille riskeille, ja niiden hyvinvointi voi olla kytköksissä kotisi ilman laatuun. Tunnista oireet ajoissa ja ryhdy toimiin parantaaksesi sisäilmaa sekä suojellaksesi lemmikkisi terveyttä. Koirat ja kissat reagoivat herkästi sisäilman epäpuhtauksille, kuten homeille ja bakteereille.

Muista, että ammattilaisen apu voi olla tarpeen, jos epäilet sisäilman olevan syynä lemmikkisi terveysongelmiin. Suojele lemmikkiäsi niin, että se voi nauttia terveellisestä ja turvallisesta ympäristöstä, joka tukee sen hyvinvointia.

Jaa tätä:

Ota yhteyttä Suomen Sisäilmatutkimus Oy:n asiantuntijoihin alla olevasta painikkeesta!