Blogi

Hinnan muodostuminen ja miksi laatu kannattaa

Hinnan muodostuminen ja miksi laatu kannattaa

Asiakkaalle on usein vaikeaa ymmärtää mistä tutkimuksen hinta muodostuu ja mihin hinta perustuu.

Sisäilma- ja kuntotutkimuksissa hinta voi vaihdella merkittävästi eikä usein tiedetä mitä kaikkea hinta pitää sisällään. Tässä blogissa tutkimme, miten hinta muodostuu projekteissamme ja miksi laadukkaasta tutkimuksesta kannattaa pulittaa?

Sisäilmaongelmat ja rakenteelliset vauriot voivat aiheuttaa merkittäviä terveysriskejä ja taloudellisia haittoja. Mitä aikaisemmin tutkimuksiin ryhdytään, sitä nopeammin ongelmaan ja korjaamiseen päästään käsiksi.

Ensimmäinen tekijä, joka vaikuttaa hintaan on tutkimuksen kohde ja tutkimuksen laajuus. Sisäilmaongelmien selvittäminen voi olla usein edullisempaa verrattuna laajempaan kuntotutkimukseen, jossa selvitetään tarkemmin rakenteellisia vaurioita ja kosteusongelmia.
Hintaan vaikuttaa myös käytetyt tutkimusmenetelmät, tutkittavien näytteiden määrä, tutkittavien tilojen koko, laboratoriotyö.
Asiakkaalle toimitettava, selkeä ja kattava tutkimusraportti on tärkeä ja sen valmistelu niin, että se on selkeästi ymmärrettävä, vie aikaa. On fiksua maksaa asiantuntijan pätevyydestä ja kokemuksesta.

Vaikka hintavertailu eri palvelutarjoajien välillä houkuttaa, niin on hyvä huomioida, että laadukas tutkimus on avain ongelman selvittämiseen. On tärkeää, että sama toimija pystyy tutkimustyön lisäksi toimittamaan tarvittaessa korjauskustannusarvion- ja korjaussuunnittelun asiakkaalle. Pätevä ja ammattitaitoinen toimija on asiakkaan tukena koko tutkimusprosessin ajan aina korjaustyön suunnitteluun -ja valvontaan saakka.

Hinnoitteluesimerkki – mitä sisäilmatutkimus maksaa?

Yksityiskoti, Otetaan kaksi mikrobi-ilmanäytettä. Talviaikaan sisäilman mikrobitutkimus maksaa noin 1.100-1.300 €. Hintaan sisältyy näytteenotot, laboratoriokustannukset, matkat sekä raportti yhteenvetoineen ja jatkotoimenpide suositukset.

Toimitilassa, jossa näytteitä otetaan useampia (voc,pah,pöly) hinta vaihtelee 1500 – 4000 €.

Hinnoitteluesimerkki – mitä kuntotutkimus maksaa?

Kuntotutkimuksissa hinnat ovat korkeammat, koska työmäärä on suurempi ja tutkimukset ovat laajempia.

Yksityiskoti, tehdään n. 4-6 rakenneavausta, ja rakenteista otetaan n. 6-10 materiaalinäytettä, maksaa 3.000-4000 €. Kuntotutkimuksen suorittaa aina sertifioitu Rakennusterveysasiantuntija RT ja/ tai Kosteusvaurion kuntotutkija KVKT.
Avatuista rakenteista mitataan paikallisesti betoni/tiilirakenteiden kosteus pintakosteudenosoittimella ja puurakenteiden kosteus puun kosteusmittarilla.
Asumisterveysasetuksen mukainen ilmanyhteys tutkituista rakenteista sisäilmaan tarkastetaan merkkiaineella tai -savulla, mikäli asia ei rakenneavauksista täysin selviä.

Hintaan sisältyy sisältyy näytteenotot, laboratoriokustannukset, matkat sekä raportti yhteenvetoineen ja jatkotoimenpide suositukset.

Jaa tätä:

Ota yhteyttä Suomen Sisäilmatutkimus Oy:n asiantuntijoihin alla olevasta painikkeesta!