Blogi

Miten toimia, kun epäilet sisäilmaongelmia taloyhtiössäsi?

Miten toimia kun epäilet sisäilmaongelmia taloyhtiössäsi

Asuessaan taloyhtiössä osakkaat vastaavat asunnon sisäosista, kuten sisäpinnoista, kun taas taloyhtiö vastaa rakenteista. Jos kuitenkin epäilet sisäilma- tai kosteusongelmia asunnossasi, on tärkeää toimia nopeasti.

Alla on muutamia ohjeita, miten toimia tällaisessa tilanteessa:

  1. Ota yhteyttä isännöitsijään: Ilmoita isännöitsijälle mahdollisimman pian, mikäli epäilet sisäilma- tai kosteusongelmia asunnossasi. Isännöitsijä on vastuussa taloyhtiön hallinnoinnista ja järjestää tarvittavat toimenpiteet.
  2. Asioiden selvittäminen: Isännöitsijä tilaa pätevän asiantuntijan kartoittamaan tilanteen ja teettää tarvittavat tutkimukset. Tällaiset tutkimukset voivat sisältää sisäilmamittauksia, rakenneavauksia ja näytteenottoja.
  3. Tutkimukset: Osakas saa itse teettää sisäilmasta tehtäviä tutkimuksia, mutta laajemmat kuntotutkimukset ovat aina taloyhtiön vastuulla.
  4. Korjaustoimenpiteet: Kun tutkimukset on tehty ja ongelma selvitetty, laaditaan taloyhtiölle korjaussuunnitelma ja ryhdytään tarvittaviin korjaustoimenpiteisiin. On tärkeää, että korjaukset tehdään asianmukaisesti ja mahdollisimman nopeasti, jotta sisäilmaongelmat eivät pahene.
  5. Ulkoapäin tuleva asiantuntija: Tutkimuksissa on aina syytä olla mukana Asumisterveysasetuksen (545/2015) mukainen ulkopuolinen asiantuntija, joka on Sertifioitu Rakennusterveysasiantuntija (RTA).

Jos epäilet sisäilmaongelmia taloyhtiössäsi, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Autamme mielellämme ja varmistamme, että tilanteeseen puututaan asianmukaisesti.

Jaa tätä:

Ota yhteyttä Suomen Sisäilmatutkimus Oy:n asiantuntijoihin alla olevasta painikkeesta!