Blogi

Terveellinen työpaikka: Puhdas sisäilma lisää työtehoa ja vähentää sairauspoissaoloja

Puhdas sisäilma lisää työtehoa ja vähentää sairauspoissaoloja

Moni etsii terveellistä työpaikkaa, ja puhdas sisäilma on yksi tärkeä tekijä työntekijöiden hyvinvoinnissa. Usein sisäilmaepäily herää, kun erilaisia oireita ilmaantuu työpäivän aikana ja oireet vähenevät poissa ollessa työpaikalta.

Työpaikoilla sisäilmaongelmia aiheuttavat useat eri tekijät, kuten erilaiset päästölähteet, pöly, mineraalivillakuidut, mikrobit tai huono ilmanvaihto.

Toimi näin, kun epäilet sisäilmaongelmaa työpaikallasi:

  1. Ota asia esiin työterveyslääkärin vastaanotolla: Ilmoita epäilystäsi työterveyslääkärille, joka voi antaa neuvoja ja ohjeistusta.

  2. Ilmoita epäilystä työnantajalle: Työnantajalle tulee ilmoittaa mahdollisesta sisäilmaongelmasta, jotta asia voidaan ottaa vakavasti ja ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin.

  3. Selvittely asiantuntijan kanssa: Tutkimukset asiantuntijan kanssa auttavat selvittämään mahdollista ongelmaa ja sen aiheuttajaa. Tarvittaessa työpaikalla voidaan perustaa sisäilmaryhmä, joka koordinoi selvitystyötä.

  4. Korjaustoimenpiteet ja väistötilat: Kun kiinteistön kunto on selvitetty ja mahdolliset korjaustoimenpiteet suunniteltu, työntekijöille tulisi tarjota väistötiloja, kunnes sisäilmaongelma on korjattu.

Puhdas sisäilma on tärkeä osa terveellistä työympäristöä. Jos sinulla on lisäkysymyksiä sisäilmaongelmista työpaikallasi, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Autamme mielellämme!

Jaa tätä:

Ota yhteyttä Suomen Sisäilmatutkimus Oy:n asiantuntijoihin alla olevasta painikkeesta!