Suomen Sisäilmatutkimus Oy
Selvitämme sisäilmaongelmia

Tutkimme sisäilman laatua asunnoissa, työpaikoilla, toimistoissa, kouluissa sekä teollisuuden eri aloilla, eli siellä missä ihmiset oireilevat

Päämäärämme
Raikas ja puhdas sisäilma

Huono sisäilma vähentää viihtyisyyttä ja alentaa työtehoa, mutta voi aiheuttaa myös terveyshaittoja, jopa sairastuttaa vakavasti.

Sisäilman laatu
Suomen Sisäilmatutkimus Oy on alan asiantuntija

Tutkimme, otamme näytteet, testaamme ja annamme ohjeet korjaamiseen.

previous arrow
next arrow
Slider

ILMANVAIHDON TARKASTUKSET

Ilmanvaihdolla huolehditaan siitä, että talossa on hyvä ja puhdas sisäilma. Talosta poistetaan epäpuhdasta ilmaa ja tilalle tuodaan raitista ilmaa. Ilmanvaihdon suunnittelu täytyy ehdottomasti tehdä aina huolella.

Tutkimuksissa on todettu, että kaikkien talojen alla on maassa mikrobikasvustoa. Myös ulkoilman kanssa tekemisissä olevissa rakenteissa kuten tuulensuojalevyissä ja yläpohjarakenteissa on lähes poikkeuksetta mikrobikasvustoa.

ilmanvaihdon tarkastuksetTämä ei ole haitallista niin kauan kun mikrobit ja muut epäpuhtaudet eivät pääse korvausilman mukana sisäilmaan, ja siksi on ehdottoman tärkeää, että korvausilma otetaan taloon hallitusti eikä ilmavuotoina rakenteiden raoista.

Lisäksi pääsääntöisesti ennen 2000-lukua rakennetuissa taloissa ei kiinnitetty huomiota höyryn/ilmansulun tiiviyteen ja ehjyyteen, jolloin seinien ja yläpohjan eristetiloista saattaa päästä epäpuhtauksia sisäilmaan, jos muita kunnon korvausilmareittejä ei ole.

Siksi ilmanvaihdon säätö ja tasapainotus on ehdottaman tärkeää. Ylipaineisissa asunnoissa kostea sisäilma siirtyy talon rakenteisiin ja tiivistyy siellä talvella vedeksi, kun taas kovin alipaineisissa asunnoissa rakenteista imetään epäpuhtauksia sisäilmaan.

Energiatehokas talo pyritään rakentamaan mahdollisimman ilmatiiviiksi. Rakenteiden läpi menevä hallitsematon vuotoilmavirta lisää turhaan energiankulutusta. Tiiviissä talossa riittävästä ilmanvaihdosta huolehditaan koneellisesti.

Suoritamme ilmanvaihdon tarkastuksia ainoastaan osana laajempaa sisäilmatutkimusta. Pientalojen ilmanvaihdon tarkastuksia emme suorita lainkaan.